Burn-Away Cake

Helemaal hot (letterlijk) de nieuwe trend in taartenland: de Burn-Away Cake! Heb je er nog niet van gehoord, dan zullen wij het hier even toelichten.

De Burn-Away Cake is een taart waarbij je een boodschap, geslacht of afbeelding onthuld, door de bovenste laag (of zijkant) van de taart weg te branden. Je kan dan bijvoorbeeld het geslacht van jouw kindje onthullen of zoals in het filmpje iemand op ludieke wijze ten huwelijk vragen.

Hoe maak je een Burn-Away Cake?

Om een Burn-Away Cake te maken heb je dik ouwel papier nodig. Dit kan je wit laten of je kan er een afbeelding of tekst/afbeelding op laten afdrukken. Dan moet je ervoor zorgen dat het ouwel papier een stuk hoger ligt dan de boodschap eronder. Dit verhogen doe je door een verhoging (border/rand) te maken van fondant of botercrème. De ouwel print moet echt een stuk hoger liggen, wil het goed werken. Werk je met botercrème, zorg er dan voor dat deze goed gekoeld is voordat je de taart gaat aansteken, want de warmte zorgt er ook voor dat de botercrème smelt. Steek vervolgens het ouwel papier in het midden aan. Deze zal dan naar de zijkanten toe wegbranden. Er zal altijd as van de print op jouw taart vallen. Dit is helaas niet te voorkomen. Haal deze weg voordat je de taart gaat aansnijden.

Let op: de Burn-Away Cake werkt alleen met ouwel papier. Edible Paper van FunCakes en Frosty Sheets geven niet dit resultaat.

Wil jij een een Burn-Away Cake ouwel sheet bestellen? Dat kan! Bestel een eigen ontwerp print of een laten ontwerpen print in onze webshop en vermeld in de opmerkingen bij het afrekenen dat het voor een Burn Cake is. Dan krijg je de print geleverd op een ouwel papier. Je kan ook gewoon langskomen in de winkel.

Burn cake bij cake, bake & love 1