Eetbare print

Jouw taart voorzien van een mooie foto van de jarige of een andere mooie afbeelding? Dat kan! Wij printen namelijk afbeeldingen op Edible Paper sheets met eetbare inkt. De afbeeldingen op deze sheets kan je dan gemakkelijk uitknippen en op de taart, cakepop, koekjes of macarons ‘plakken’. Voor het ‘plakken’ van de Edible Paper sheets op fondant of marsepein gebruik je piping gel, eetbare lijm of je maakt de fondant of marsepein een klein beetje vochtig met water zodat het plakkerig wordt.

Kies nu jouw eigen papier:

Je hebt de keuze uit:

– Edible Paper sheets van FunCakes
– Frosty Sheets

Hoe maak je jouw keuze?

Bestel de print naar keuze en vermeld bij STAP 2 in het afrekenscherm bij opmerkingen welk papier jij wilt voor jouw eetbare print.

Maak je geen keuze?

Dan printen wij standaard op de Edible Paper sheets van Funcakes.

EDIBLE PAPER SHEETS VAN FUNCAKES

Voorheen printte wij standaard op Frosty sheets. Helaas is per 2022 het gebruik van E171 (witte kleurstof) in voedingsmiddelen verboden. Deze witte kleurstof zat in veel voedingsmiddelen, waaronder de Frosty sheets. De nieuwe Frosty sheets zijn dan ook iets minder wit en meer transparant. Om die reden zijn wij op zoek gegaan naar een mooie witte vervanging voor de Frosty sheets en hebben die gevonden in de FunCakes Edible Paper sheets. Wij printen dan ook standaard op de Edible Paper sheets van FunCakes.

De Edible Paper sheets hebben de volgende voordelen:
 • De sheets zijn mooi wit en de afbeelding wordt kleurrijk en scherp op de sheet afgebeeld.
 • De afbeeldingen vlekken niet.
 • De sheets kunnen op een fondant taart mee de koelkast in en geven geen inkt af wanneer deze weer op kamertemperatuur moet komen.
 • De sheets zijn makkelijk te knippen.
 • De sheets bevatten GEEN plastic achtervel meer en kunnen direct geknipt worden.
Ingrediënten:

Zetmeel, verdikkingsmiddel: E1422, bevochtigingsmiddel: E422, aroma, natuurlijk aroma, emulgator: E322 (SOJA).
Voor allergenen, zie de ingrediënten in hoofdletters.
Kan sporen bevatten van: melk, zwaveldioxide en sulfieten (E220-E228) in concentraties van meer dan 10 mg/kg of 10 mg/l, uitgedrukt als SO2.
Dit product is: glutenvrij en geschikt voor vegetariërs.

Gebruiksaanwijzing Edible Paper sheets:
 • Gebruik een schaar om de afbeeldingen op de sheet uit te knippen.
 • Bij een met marsepein of fondant beklede taart bevestig je de eetbare print met piping gel of eetbare lijm op het fondant of de marsepein.
 • Hou er rekening mee dat wanneer je de eetbare print rechtstreeks op botercrème, slagroom of andere frosting legt, dat het vocht hierin effect kan hebben op de eetbare print. De print kan door het vocht gaan bobbelen. Leg de print dan ook op het laatste moment op taart of cupcakes wanneer je een botercrème of een slagroom taart hebt.
 • Om het bobbelen van een print (veroorzaakt door het vocht uit de ondergrond) te voorkomen, kan je de eetbare print eerst plakken op fondant (eventueel met tylose) of modelling paste en dit op een bakpapier laten drogen. Deze ‘suikerschildjes’ kan je gemakkelijk op een vochtige ondergrond leggen zonder dat de print gaat bobbelen of slap hangen.
FROSTY SHEETS

De Frosty Sheets zijn door het verbod op E171 (witte kleurstof) iets minder wit en iets transparanter. Echter zijn er nog steeds veel klanten die gewend zijn aan het werken met de Frosty Sheets. Vandaar dat wij jullie de keuze geven om je eetbare print te ontvangen op Frosty papier.

De Frosty sheets hebben de volgende voordelen:
 • De sheets bevatten een plastic achtervel ter bescherming.
 • De sheets kunnen geknipt, gesneden en uitgestoken worden.
 • De sheets zijn geschikt voor vegans.
Ingrediënten:

Verdikkingsmiddelen (E1422, E1412) Maltodextrine, bevochtigingsmiddelen (E422), witte suiker, water, stabilisatoren (E460i, E414, E415), dextrose, voedingskleurstof (E170), emulgatoren (E435, E491, E471), zuurteregelaar (E330), kunstmatige smaakstoffen, conserveermiddel (E202). Dit product is: glutenvrij, lactosevrij, Kosher en geschikt voor veganisten.

Gebruiksaanwijzing Frosty sheets:
 • Verwijder eerst het plastic beschermvel.
 • Gebruik een schaar, mesje, pons of metalen uitsteker om de afbeeldingen op de sheet uit te knippen/snijden.
 • Bij een met marsepein of fondant beklede taart bevestig je de eetbare print met piping gel of eetbare lijm op het fondant of de marsepein.
 • Hou er rekening mee dat wanneer je de eetbare print rechtstreeks op botercrème, slagroom of andere frosting legt, dat het vocht hierin effect kan hebben op de eetbare print. De print kan door het vocht gaan bobbelen. Leg de print dan ook op het laatste moment op taart of cupcakes wanneer je een botercrème of een slagroom taart hebt.
 • Om het bobbelen van een print (veroorzaakt door het vocht uit de ondergrond) te voorkomen, kan je de eetbare print eerst plakken op fondant (eventueel met tylose) of modelling paste en dit op een bakpapier laten drogen. Deze ‘suikerschildjes’ kan je gemakkelijk op een vochtige ondergrond leggen zonder dat de print gaat bobbelen of slap hangen.

Zelf opgemaakt bestand aanleveren:

Ontwerp zelf jouw eigen print en stuur het kant-en-klaar naar ons toe.

1) Zet de gewenste afbeeldingen in een WORD document in de gewenste grootte en aantallen.

2) Zorg dat je aan de bovenzijde en aan de onderzijde van het A4 papier 1,5 cm vrij houdt. Hier mogen dus geen afbeeldingen geplaatst worden.

3) Wil je de print ophalen in de winkel? Stuur het document naar info@cakebakelove.nl. Nadat je het bestand hebt gemaild, kan je naar de winkel toekomen. Wij printen het document uit zodra je in de winkel bent.

4) Wil je de print laten verzenden? Bestel de print dan hier in de webshop: print zelf ontwerpen. Stuur vervolgens de print naar info@cakebakelove.nl. Zodra de bestelling en het WORD document binnen zijn, gaan wij er mee aan de slag.

5) Een print voor 13:00 bestelt, is dezelfde dag verzonden.

Prijs: € 5,95 per A4

Bestand door ons laten opmaken:

Niet handig met WORD? Laat ons dan een print voor je ontwerpen.

1) Wil je de print ophalen in de winkel? Stuur een beschrijving van wat je wil laten ontwerpen (foto’s, tekst, aantallen, grootte, etc) naar info@cakebakelove.nl. Nadat je deze gegevens hebt gemaild, kan je naar de winkel toekomen. Wij ontwerpen dan samen met jou in de winkel het document en printen het daarna direct voor je uit.

2) Wil je de print laten verzenden? Bestel je de print eerst hier in de webshop: print laten ontwerpen. Stuur vervolgens een beschrijving van wat je wil laten ontwerpen (foto’s, tekst, aantallen, grootte, etc) naar info@cakebakelove.nl. Nadat je deze gegevens hebt gemaild, maken wij een voorstel en sturen dit naar je toe. Zodra het voorstel akkoord is, gaan wij het voor je uitprinten.

3) Een print voor 13:00 bestelt, is dezelfde dag verzonden.

Prijs: € 8,95 per A4

Standaard voorbeelden:

In onze webshop hebben wij van meerdere populaire thema’s standaard voorbeelden gemaakt. Deze kan je bij ons bestellen voor € 5,95 per A4 sheet. Kijk hier voor alle standaard voorbeelden die wij op dit moment beschikbaar hebben.

Wij kunnen de print op de dag zelf nog voor jou uitprinten. Je kan er zelfs op wachten in de winkel. Houd er wel rekening mee dat de print nog even moet drogen (ca 5 minuten). Je krijgt de print mee in een plastic(bescherm)zakje.

Handig om te weten:

 • Het bestand kan alleen aan ons worden gemaild. Je kan deze niet op een usb-stick meenemen naar de winkel.
 • De Edible Paper sheets van FunCakes zijn glutenvrij en geschikt voor vegetariërs. De Frosty Sheets zijn glutenvrij, lactosevrij, Kosher en geschikt voor veganisten.
 • Wil je zelf cupcake rondjes ontwerpen? Als je kiest voor een doorsnede van 4,3 cm, dan passen er 24 stuks op een A4. Kies je voor 5 cm, dan passen er 15 stuks op een A4.
 • Bij elke eetbare print die wij leveren, zit een uitleg hoe je de eetbare print het beste kan verwerken op jouw taart, cupcakes, etc. Lees deze goed door voordat je met de eetbare print aan de slag gaat!
 • Let er op dat de afbeeldingen en/of foto’s van (zeer) goede kwaliteit zijn. Hoe hoger de resolutie van de afbeelding, des te mooier de print. Twijfel je of jouw afbeelding wel goed genoeg is? Neem dan even contact met ons op.
 • De eetbare print is gemakkelijk 6 maanden houdbaar en dient buiten de koelkast in het meegeleverde afgesloten zakje bewaard te worden.
 • Eetbare prints worden speciaal voor jou uitgeprint en kunnen niet retour gestuurd worden.
Eetbare print bij cake, bake & love 1