Met welk merk kleurstof kleur je een biscuit beslag het beste baby blauw?

 

Wij hebben het voor je getest! Het resultaat kan je bekijken in onderstaand filmpje.

Een mooie baby blauwe kleur taart maken?

Vaak is het een extra verrassing als je de binnenzijde van de taart ook een mooi kleurtje geeft. Bijvoorbeeld bij een regenboog taart of een gender reveal taart, waarbij het geslacht van de baby onthuld wordt. Dan wil je natuurlijk wel dat de binnenzijde van de taart ook echt goed gekleurd is!

Beslag kleuren is lastig

Een beslag kleuren blijft lastig. Niet omdat het een lastig klusje is, maar omdat je niet goed kan zien of je de juiste kleur al hebt bereikt. De kans is dus dat je teveel kleurstof toevoegt. De kleurstof in het beslag werkt namelijk nog door tijdens het bakken. Houd daar rekening mee met kleuren van beslag. Kijk ook goed op de verpakking van de kleurstof naar de aanbevolen maximale hoeveelheid per 1 kilogram beslag.

De uitslag van de baby blauw kleurstof test

We hebben de volgende merken getest: FunCakes Food Colour Gel Baby Blue, Rainbow Dust Progel Baby Blue, Sugarflair Poppy Baby Blue en Colour Mill Baby Blue. Wij hebben per kleur de aanbevolen maximale hoeveelheid kleurstof per 1 kilogram gebruikt.

FunCakes Food Colour Gel Baby Blue: De aanbevolen hoeveelheid kleurstof per 1 kilogram is bij de baby blauw van FunCakes 11 gram. Het biscuit beslag kleurde direct mooi blauw en was ook na het bakken van binnen mooi baby blauw gekleurd.

Rainbow Dust Progel Baby Blue: Voor de Progel Baby Blue stond 3 gram per 1 kilogram beslag. Het beslag was een stuk lichter van kleur dan het beslag gekleurd met FunCakes kleurstof. Na het bakken viel deze progel baby blauw kleurstof ook mintgroen uit dan baby blauw.

Sugarflair Baby Blue: Voor de Sugarflair Baby Blue gebruikten we 6,3 gram op 1 kilogram beslag. Om goed te mengen maakten we eerst een klein beetje ‘familie’ aan. Dit doe je door een klein beetje beslag te mengen met de kleurstof. Het beslag kleurde toen wel gemakkelijk mooi blauw. Na het bakken had de kleurstof zo goed doorgewerkt dat de biscuit erg blauw was geworden. Meer koekiemonster blauw dan baby blauw.

Colour Mill Baby Blue: Op de Colour Mill Baby Blue stond geen aanbevolen hoeveelheid weergegeven, dus hebben wij gekozen voor ca 3 gram per 1 kilogram beslag. Het beslag was redelijk licht van kleur, maar bekend is dat deze nog intenser wordt door het bakken. Na het bakken kwam er een mooie baby blauwe kleur tevoorschijn.

Conclusie: Zowel FunCakes Colour Gel Baby Blue als Colour Mill Baby Blue geven een mooie baby blauwe kleur aan het biscuit deeg. Van de FunCakes kleurstof moet er echter wel meer gram worden toegevoegd om dit resultaat te behalen. Dus gaat uiteindelijk onze voorkeur uit naar de Colour Mill Baby Blue.

Biscuit baby blauw kleuren bij cake, bake & love 1

Met dank aan Hans Leune voor het uitvoeren van deze test!