Dubai Chocolade Reep

Maak nu zelf deze heerlijke chocolade reep!

Opeens was hij er: de Dubai Chocolade Reep! Bekend gemaakt over de hele wereld door influencers uit Dubai. De vraag naar chocolade reep mallen steeg, want iedereen wilde heel graag zelf deze lekker reep maken. En daar kunnen wij je natuurlijk mee helpen. Wij hebben de leukste, diepe, chocolade reep mallen in ons assortiment die zich uitstekend lenen voor het maken van zo’n heerlijke Dubai Chocolade reep.

Waar kunnen wij je aan helpen:

Wat heb je verder nog nodig:

  • 50 gram roomboter
  • 200 gram kadayif*
  • 180 gram pistache pasta
  • 2 eetl. gehakte pistachenoten

*zeer fijn gesneden filodeeg

Werkwijze:

Er zijn meerdere recepten online qua hoeveelheden ingrediënten. De werkwijze is over het algemeen hetzelfde.

Smelt de roomboter in een pan. Breek de kadayif in kleine stukjes en bak een paar minuten in de pan tot het bruinig begint te worden en blijf het ondertussen constant omspatelen. Meng de warme kadayif met de pistachepasta tot een egaal mengsel.

Smelt de chocolade en vul de mal als volgt.
Onze chocolade mallen bestaan uit drie delen:
1) De onderzijde: hierin giet je de chocolade tot aan het vulstreepje.
2) De flexibele mal: deze druk je voorzichtig in de holte waar je de chocolade hebt gegoten, zodat deze zich gelijkmatig naar de zijkant duwt en zo de gehele wand van de holte vult.
3) De harde bovenzijde: deze leg je over de onderzijde en de flexibele mal om het geheel goed af te sluiten.
Vervolgens draai je het geheel om en leg je het circa een half uur in de koelkast. De duur dat een mal in de koelkast moet, is afhankelijk van de grote van de holtes. Wanneer je de mal uit de koelkast haalt, verwijder je de bovenzijde en vervolgens voorzichtig het felxibele gedeelte. Vervolgens haal je de chocolade onderdelen uit de mal. Mocht dit nog niet gemakkelijk gaan, dan moet de mal nog iets langer in de koelkast.

Vul ze met de pistachevulling en dek het af met de rest van de chocolade. Zet de mal weer terug in de koelkast en laat deze verder uitharden. Los de gevulde reep voorzichtig uit de mal wanneer deze geheel gestold is.

Wil je een simpele versie van deze reep maken?

Maak dan een botecrème of een ganache vulling en geef deze een pistache smaak met de FunCakes pistache smaakpasta.

Blanco afbeelding hoog
Whatsapp image 2024-07-11 at 18. 32. 07