Recepten Kerntop Cupcakes

Op 24 maart start de Nucleaire Security Summit in Den Haag. Met als gevolg dat een groot gedeelte van Den Haag wordt afgesloten. Om hier toch nog een positieve draai aan te geven, hebben wij de Kerntop Cupcakes in het leven geroepen. De winkel Cake, Bake & Love ligt aan een van de weinige wegen naar Den Haag die niet afgesloten is tijdens de bijeenkomst van de top van de wereld. Dus verwachting: grote file. Sta je in de file en heb je trek? Zet dan even de auto aan de kant en kom bij ons een cupcake halen! Onder het mom: Keep calm eat a Cupcake!

Deze speciale cupcakes moesten natuurlijk getest worden en dat wilde Debby en haar man van de dag Gregor Bak graag doen. Dus gingen wij op donderdag 20 maart met de cupcakes naar de studio van TV West. Na veel wikken en wegen konden ze eigenlijk toch geen keuze maken. Dus… vanaf dinsdag 25 maart kan iedereen gratis een strawberry cheesecake “Mark Rutte” cupcake, een apfelstrudel “Angela Merkel” cupcake of een peanut butter jelly “Obama”cupcake komen proeven!

Wil je zelf deze Kerntop Cupcakes maken? Hieronder de recepten. Wil je ook de plaatjes van de wereldleiders? Deze kan je ook bij ons bestellen. Veel plezier met bakken!

Workshops-kerntopc-kolom1

Strawberry Creamcheese “Mark Rutte” cupcake

Ingrediënten voor 12 cupcakes

Voor het cupcake beslag:

  • 120 gram bloem
  • 140 gram fijne kristalsuiker
  • 1 1/2 theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • 40 gram ongezouten roomboter
  • 120 ml volle melk
  • 1 ei
  • 1/4 theelepel vanille extract
  • verse aardbeien

Voor de topping:

  • 300 gram suikerbakkerspoeder
  • 125 gram roomkaas (MonChou)
  • 50 gram ongezouten roomboter
  • 5 volkoren koekjes

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 170 °C.
2. Zeef de bloem en bakpoeder boven een grote kom en voeg suiker en zout toe. Meng dit door elkaar en doe de boter erbij. Klop het mengsel met een mixer op lage stand totdat alles gemengd is en het de structuur heeft van zand.
3. Giet geleidelijk de helft van de melk erbij en mix totdat de melk net door het bloemmengsel is opgenomen.
4. Meng met een garde het ei, vanille-extract en de rest van de melk in een andere kom en schenk dit bij het bloemmengsel. Mix dit totdat het net gemengd is. Ga met een spatel langs de rand en de bodem van de kom om er zeker van te zijn dat alle ingrediënten goed gemengd worden. Mix nog iets langer tot je een glad mengsel hebt.
5. Snijd de aardbeien in kleine stukjes (dat kan makkelijker als ze koud zijn) en voeg ze toe aan het beslag.
6. Verdeel het cupcakemengsel over 12 cupcakevormpjes (net iets minder dan 40 gram per cupcake). Bak de cupcakes in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten gaar en goudbruin. Als een cupcake terugveert als je er lichtjes met een vinger op drukt en een cocktailprikker er schoon uitkomt, zijn de cupcakes gaar.
7. Laat de cupcakes eerst 5 à 10 minuten in de vorm afkoelen en plaats ze daarna op een rooster om ze volledig af te laten koelen.
8. Voor de topping meng je de suikerbakkerspoeder, de roomkaas en de roomboter in de kom tot een glad mengsel.
9. Als de cupcakes geheel zijn afgekoeld, spuit je de topping in een toef op de cupcake.
10. Tenslotte maal je de volkoren biscuit koekjes tot een zeer fijne korrel. Deze fijne kruimels strooi je over de toef en klaar zijn jouw Mark Ruttes!

Workshops-kerntopc-kolom2

Peanutbutter & Jelly “Obama” cupcake

Ingrediënten voor 12 cupcakes

Voor het cupcake beslag:

  • 120 gram bloem
  • 140 gram fijne kristalsuiker
  • 1 1/2 theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • 40 gram ongezouten roomboter
  • 120 ml volle melk
  • 1 ei
  • 1/4 theelepel vanille extract
  • Bon Mamman aardbeien jam

Voor de topping:

  • 300 gram suikerbakkerspoeder
  • 125 gram roomkaas (MonChou)
  • 50 gram ongezouten roomboter
  • Pindakaas met stukjes noot

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 170 °C.
2. Zeef de bloem en bakpoeder boven een grote kom en voeg suiker en zout toe. Meng dit door elkaar en doe de boter erbij. Klop het mengsel met een mixer op lage stand totdat alles gemengd is en het de structuur heeft van zand.
3. Giet geleidelijk de helft van de melk erbij en mix totdat de melk net door het bloemmengsel is opgenomen.
4. Meng met een garde het ei, vanille-extract en de rest van de melk in een andere kom en schenk dit bij het bloemmengsel. Mix dit totdat het net gemengd is. Ga met een spatel langs de rand en de bodem van de kom om er zeker van te zijn dat alle ingrediënten goed gemengd worden. Mix nog iets langer tot je een glad mengsel hebt.
5. Verdeel het cupcakemengsel over 12 cupcakevormpjes (net iets minder dan 40 gram per cupcake). Bak de cupcakes in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten gaar en goudbruin. Als een cupcake terugveert als je er lichtjes met een vinger op drukt en een cocktailprikker er schoon uitkomt, zijn de cupcakes gaar.
6. Laat de cupcakes eerst 5 à 10 minuten in de vorm afkoelen en plaats ze daarna op een rooster om ze volledig af te laten koelen.
7. Als de cupcakes zijn afgekoeld vul je (met behulp van een vul spuitmondje) de cupcake met de Bon Mamman aardbeien jam.
8. Voor de topping meng je de suikerbakkerspoeder, de roomkaas en de roomboter in de kom tot een glad mengsel. Vervolgens meng je een flinke eetlepel pindakaas met nootjes (naar smaak) door het roomkaas mengsel.

9. Als de cupcakes geheel zijn afgekoeld, spuit je de topping in een toef op de cupcake. En je hebt een heerlijke Obama!

Vin Rouge “Francois Hollande” cupcake

Ingrediënten voor 12 cupcakes

Voor het cupcake beslag:

  • 100 gram bloem
  • 20 gram cacao
  • 140 gram fijne kristalsuiker
  • 1 1/2 theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • 40 gram ongezouten roomboter
  • 60 ml volle melk
  • 60 ml rode wijn
  • 1 ei
  • rode voedselkleurstof

Voor de glazuur topping:

  • 30 gram suikerbakkerspoeder
  • 12 gram roomkaas (MonChou)
  • 5 gram ongezouten roomboter
  • scheutje rode wijn

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 170 °C.
2. Zeef de bloem en bakpoeder boven een grote kom en voeg suiker, cacao en zout toe. Meng dit door elkaar en doe de boter erbij. Klop het mengsel met een mixer op lage stand totdat alles gemengd is en het de structuur heeft van zand.
3. Giet geleidelijk de helft van de melk en de wijn erbij en mix totdat de melk en de wijn net door het bloemmengsel is opgenomen.
4. Meng met een garde het ei en de rest van de melk en de wijn in een andere kom en schenk dit bij het bloemmengsel. Mix dit totdat het net gemengd is. Ga met een spatel langs de rand en de bodem van de kom om er zeker van te zijn dat alle ingrediënten goed gemengd worden. Mix nog iets langer tot je een glad mengsel hebt. Voeg ten slotte de rode voedselkleurstof toe aan het beslag en spatel dit tot een egale donkerrode kleur.
5. Verdeel het cupcakemengsel over 12 cupcakevormpjes (net iets minder dan 40 gram per cupcake). Bak de cupcakes in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten gaar en goudbruin. Als een cupcake terugveert als je er lichtjes met een vinger op drukt en een cocktailprikker er schoon uitkomt, zijn de cupcakes gaar.
6. Laat de cupcakes eerst 5 à 10 minuten in de vorm afkoelen en plaats ze daarna op een rooster om ze volledig af te laten koelen.
7. Voor de topping meng je de suikerbakkerspoeder, de roomkaas en de roomboter in de kom tot een glad mengsel. Voeg vervolgens de rode wijn toe. Meng totdat je een glad glazuur krijgt.
8. Met behulp van een lepel smeer je de glazuur op de cupcakes en dan … lekker genieten van een Francois Hollande cupcake!

Apfelstüdel “Angela Merkel” cupcake

Ingrediënten voor 12 cupcakes

Voor het cupcake beslag:

  • 120 gram bloem
  • 140 gram fijne kristalsuiker
  • 1 1/2 theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • 40 gram ongezouten roomboter
  • 120 ml volle melk
  • 1 ei
  • 1/4 theelepel vanille extract
  • 1 zoete rode appel
  • 1 theelepel kaneel patidess

Voor de topping:

  • 250 gram suikerbakkerspoeder
  • 80 gram ongezouten roomboter
  • 1/4 theelepel vanille extract
  • 1 eetlepel volle melk
  • fijne kaneelsuiker (Van Gilse)

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 170 °C.
2. Zeef de bloem en bakpoeder boven een grote kom en voeg suiker en zout toe. Meng dit door elkaar en doe de boter erbij. Klop het mengsel met een mixer op lage stand totdat alles gemengd is en het de structuur heeft van zand.
3. Giet geleidelijk de helft van de melk erbij en mix totdat de melk net door het bloemmengsel is opgenomen.
4. Meng met een garde het ei, vanille-extract en de rest van de melk in een andere kom en schenk dit bij het bloemmengsel. Mix dit totdat het net gemengd is. Ga met een spatel langs de rand en de bodem van de kom om er zeker van te zijn dat alle ingrediënten goed gemengd worden. Mix nog iets langer tot je een glad mengsel hebt. Voeg vervolgens een theelepel kaneel smaakstof toe en meng dit door het beslag.
5. Snijd de geschilde rode appel in kleine stukjes en voeg dit toe aan het beslag.
6. Verdeel het cupcakemengsel over 12 cupcakevormpjes (net iets minder dan 40 gram per cupcake). Bak de cupcakes in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten gaar en goudbruin. Als een cupcake terugveert als je er lichtjes met een vinger op drukt en een cocktailprikker er schoon uitkomt, zijn de cupcakes gaar.
7. Laat de cupcakes eerst 5 à 10 minuten in de vorm afkoelen en plaats ze daarna op een rooster om ze volledig af te laten koelen.
8. Voor de topping meng je de suikerbakkerspoeder, de roomboter, melk en de vanille extract in de kom tot een glad mengsel.
9. Als de cupcakes geheel zijn afgekoeld, spuit je de topping in een toef op de cupcake.
10. Tenslotte sprinkel je de fijne kaneelsuiker over de toef en smullen maar van jouw Angela Merkel!

English Toffee salted caramel “David Cameron” cupcake

Ingrediënten voor 12 cupcakes

Voor het cupcake beslag:

  • 120 gram bloem
  • 140 gram fijne kristalsuiker
  • 1 1/2 theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • 40 gram ongezouten roomboter
  • 120 ml volle melk
  • 1 ei
  • 1/4 theelepel vanille extract
  • 1 theelepel caramel FunCakes smaakstof

Voor de topping:

  • 250 gram suikerbakkerspoeder
  • 80 gram ongezouten roomboter
  • 1/4 theelepel vanille extract
  • 1 eetlepel volle melk
  • 1 theelepel caramel FunCakes smaakstof
  • 3 eetlepels FunCakes Chocolate melts caramel flavour
  • grof zeezout

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 170 °C.
2. Zeef de bloem en bakpoeder boven een grote kom en voeg suiker en zout toe. Meng dit door elkaar en doe de boter erbij. Klop het mengsel met een mixer op lage stand totdat alles gemengd is en het de structuur heeft van zand.
3. Giet geleidelijk de helft van de melk erbij en mix totdat de melk net door het bloemmengsel is opgenomen.
4. Meng met een garde het ei, vanille-extract en de rest van de melk in een andere kom en schenk dit bij het bloemmengsel. Mix dit totdat het net gemengd is. Ga met een spatel langs de rand en de bodem van de kom om er zeker van te zijn dat alle ingrediënten goed gemengd worden. Mix nog iets langer tot je een glad mengsel hebt. Voeg vervolgens een theelepel caramel smaakstof toe en meng dit door het beslag.
5. Verdeel het cupcakemengsel over 12 cupcakevormpjes (net iets minder dan 40 gram per cupcake). Bak de cupcakes in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten gaar en goudbruin. Als een cupcake terugveert als je er lichtjes met een vinger op drukt en een cocktailprikker er schoon uitkomt, zijn de cupcakes gaar.
6. Laat de cupcakes eerst 5 à 10 minuten in de vorm afkoelen en plaats ze daarna op een rooster om ze volledig af te laten koelen.
7. Voor de topping meng je de suikerbakkerspoeder, de roomboter, melk en de vanille extract in de kom tot een glad mengsel. Voeg vervolgens een theelepel caramel smaakstof toe.
9. Als de cupcakes geheel zijn afgekoeld, spuit je de topping in een toef op de cupcake.
10. Smelt de chocolate melts in een dichte disposable spuitzak in de magentron. Zodra de chocolade vloeibaar is, knip je een klein puntje van de zak en spuit een spiraaltje van chocolade met caramel smaak over de toef.
11. Tenslotte sprinkel je een snufje grof zeezout over de caramel toef voor die heerlijke salty bite David Camaron, mmmm!