PME Professioneel diploma cursus
Bij Cake, Bake & Love kan je ook jouw PME professional diploma’s halen. PME instructrice Susan Kruithof geeft de PME modules bij ons in de winkel in Voorburg. Susan behoort tot een van de meest ervaren suikerwerk maaksters: zij is een allround suikerwerk artiest. Zij is de leermeester van diverse top patissiers, die bij haar vele technieken hebben geleerd.
Module 1 – Sugarpaste
In de Sugarpaste module komen veel technieken aanbod. Zoals de basis technieken van het bekleden van een dummy taart. Daarnaast is er aandacht voor de volgende technieken: crimpen en embossen, draperieën, frills, strikken, embroidery, boetseren van figuren, inleggen en applicaties, stapelen van taarten. Tevens wordt er tijdens deze module ingegaan op de zakelijke kant van het taarten maken, zoals bijvoorbeeld het maken van verkoopprijzen en hygiëne.
Data:
Les 1: vrijdag 10 januari 2025
Les 2: vrijdag 17 januari 2025
Les 3: vrijdag 24 januari 2025
Les 4: vrijdag 31 januari 2025
De cursus start om 12:00 tot 17:30 (houdt rekening met eventuele uitloop). De kosten voor deze cursus zijn € 390,- voor vier dagen inclusief PME Sugarpaste kit twv € 150,-. Na het afronden van een module ontvang je het PME Professional Diploma.
De PME Sugarpaste kit bevat de meest populaire materialen van hoogwaardige kwaliteit van het merk PME. Een prachtige kit om zo mee aan de slag te kunnen en de mooiste creaties te maken.
Inhoud van de vernieuwde PME Sugar Paste Kit:
- Butterfly Veined Plunger cutter set
- Teddy Bear Cutter Large
- Straight Frill Cutter
- Round Nesting Set
- Rocking Horse
- Marzipan Spacers
- Modelling Tool Blade & Shell
- Modelling Tool Scallop & Comb
- Modelling Tool Serrated & Tapered Cone
- Scriber Needle
- Bulbulous Cone Tool
- Design Wheeler
- Modelling Tool Cutting Wheels
- Modelling Tool Quilting Tool
- Smoother Straight Edge
- Smoother Polisher
- Impression Mat Classic Dot
- Impression Mat Small Diamond
- Impression Mat Floral Design
- Hollow Pillars 12″
- Small Rolling Pin Guide Rings
- Rolling Pin 9″
- Crimper Open Curve Serrated
- Crimper Triple Scallop Open Plain
- Crimper Closed Curve Serrated
- Crimper Closed Wavy Line Serrated
- Palette Knife Straight Blade
- Palette Knife Angled Blade
- Geometric Multi Cutter – Hexagon
- Geometric Multi Cutter – Triangle
- Geometric Multi Cutter – Right Angle
- Geometric Multi Cutter – Diamond
- Geometric Multi Cutter – Square
- Geometric Multi Cutter – Puzzle
- Cookie n Cake Wedding Cake
- Cookie n Cake T Shirt
- Cookie n Cake Crown
- Sugarpaste Course Book
Klik hier om je direct op te geven voor deze PME module!
Module 2 – Sugar Flowers
In deze module 2 komen de volgende technieken aanbod: basistechnieken, bloemen met en zonder draad, fantasie bloemen, rozen, knopjes, jasmijn, twee soorten orchideeën, lelies, gerbera, fresia, dahlia, anjers, klimop en rozenbladeren, seizoensbloemen onder andere bramen of kamperfoelie.
Tijdens deze cursus leer je ook verschillende technieken zoals dusten, tapen, binden tot boeket of arrangement.
Data:
Les 1: vrijdag 4 oktober 2024
Les 2: vrijdag 11 oktober 2024
Les 3: vrijdag 18 oktober 2024
Les 4: vrijdag 8 november 2024
De cursus start om 12:00 tot 17:30 (houdt rekening met eventuele uitloop). De kosten voor deze cursus zijn € 390,- voor vier dagen inclusief PME sugar flower kit twv € 150,-. Na het afronden van een module ontvangt je het PME Professional Diploma.
Bij Susan ga je na deze cursus met minimaal vier werkstukken naar huis, onder andere een spray, biedermeier (Victorian Posey), corsage en seizoensbloemen arrangement.
De vernieuwde PME Sugar Flower Kit bevat de volgende materialen:
- Honeysuckle set of 3
- Carnation Set of 3
- Freesia
- Calyx set of 3
- Calyx Large set of 3
- Blossom Plunger cutter set of 4
- 5 Petal Cutters set of 4
- 5 Petal Cutters large set of 3
- Veined Lily Plunger cutter set Medium
- Veined Ivy Leaf set of 3
- Veined Rose Leaf set of 3
- veined Sunflower/Gerbera set of 3
- Peony set of 3
- Modelling Tool Bone
- Modelling Tool Ball
- Modelling ToolTapered Cones 5/6 star
- Modelling Tool Flower Leaf Shaper
- Flower Pics Medium
- Cattleya Orchid set of 3
- Cymbidium Orchid Medium set of 2
- Mini Palette Knife
- Tapered & Angled Blade Palette Knife
- Foam Pad Set
- Brush Set
- Veined Rolling Out Board
- Sugar Flowers Course Book
Klik hier om je direct op te geven voor deze PME module!
Module 3 -Royal Icing
Tijdens deze module Royal Icing leer je de basistechnieken van icing. De verschillende technieken komen aan bod: verschillende soorten icing, run outs, borders en collars, extensions en bridges, brush en embroiding en lace designs. Daarnaast ook in deze module aandacht voor het zakelijke aspect, zoals verpakken en transport van taarten, prijs en kostenberekening en presentatie.
Data:
Les 1: vrijdag 2 augustus 2024
Les 2: vrijdag 9 augustus 2024
Les 3: vrijdag 16 augustus 2024
Les 4: vrijdag 23 augustus 2024
De cursus start om 12:00 tot 17:30. (houdt rekening met eventuele uitloop) De kosten voor deze cursus zijn € 390,- voor vier dagen inclusief PME Royal Icing kit twv € 150,-. Na het afronden van een module ontvangt je het PME Professional Diploma.
De PME Royal Icing kit bevat alle non-food materialen om de mooiste kunstwerken met royal en buttercream icing te maken. Van het kwalitatief hoogwaardige merk PME. Een prachtige kit om zo mee aan de slag te kunnen en de mooiste creaties te maken.
Inhoud van de vernieuwde Royal Icing Kit:
- Side Scrapers Plastic Pattern set of 4
- Side Scraper Plain
- Tall Side Scraper
- Icing Nail Set
- Tilting Turntable
- Adapter set of
- Piping Bag Stand
- Premium Icing Bag 8″
- Premium Icing Bag 10″
- Premium Icing Bag 12″
- Disposable Bags pack of 12
- Parchment Piping Bag Triangles
- Palette Knife Straight 11.5″
- Stainless Steel Icing Ruler
- Stencil Set of 4 Classics Design (JEM removed)
- Small Deluxe Empty Box
- Supatube No 0 Writer
- Supatube No 1 Writer
- Supatube No 1.5 Writer
- Supatube No 2 writer
- Supatube No 3 Writer
- Supatube No 8 Star
- Supatube No 13 Star
- Supatube No 17 Pressure Piping
- Supatube No 20B Basketweave
- Supatube No 42 Rope
- Supatube No 44 Rope
- Supatube No 51 Leaf
- Supatube No 53 Broadleaf
- Supatube No 55 Curved Petal
- Supatube No 57R Petal Curved
- Supatube No 57S Petal Straight
- Royal Icing Course Book
Klik hier om je direct op te geven voor deze PME module!