Taart voor gevorderden

De titel zegt het al: deze workshop is bedoeld voor iedereen die het bekleden van een ronde taart met fondant of marsepein al redelijk onder de knie heeft.

Tijdens deze workshop gaan we een 20 cm ronde biscuit vullen met banketbakkersroom en aardbeien jam, maar vervolgens gaan we deze afsmeren met ganache. Ganache is een mengsel van chocolade en room, dat zich uitstekend leent voor het strak afsmeren van een taart. Doordat het mengsel wat harder wordt kan je het goed strak strijken zodat je gladde en strakke wanden krijgt. We nemen dan ook tijdens deze workshop goed de tijd om het strak afsmeren onder de knie te krijgen. We gebruiken zelfs twee (!) cakeboards boven en onder om alles goed recht te krijgen. Vervolgens gaan we de taart bekleden met witte fondant. En kunnen we het resultaat bekijken van het bekleden van een strak afgesmeerde biscuit. Vervolgens maken we met de (flexi) smoothers strakke hoeken in de randen van de taart.

Zin om jouw taarten een strakker uiterlijk te geven? Doe dan mee met deze workshop. De workshop wordt gegeven op woensdagavond 21 juni en kost € 57,50, dit is inclusief alle materialen en koffie/thee.

Tip: Heb je een verjaardag of feestelijke gelegenheid? De taart die je maakt tijdens deze workshop kan tot zeker drie dagen na de workshop datum nog geserveerd worden. Is de verjaardag verder weg? Dan kun je de taart gemakkelijk invriezen. Deze is dan tot 3 maanden houdbaar.

workshops-taartvgevorderen-kolom1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *