PME Professioneel diploma cursus

Bij Cake, Bake & Love kan je ook jouw PME professional diploma’s halen. PME instructrice Susan Kruithof geeft de PME modules bij ons in de winkel in Voorburg. Susan behoort tot een van de meest ervaren suikerwerk maaksters: zij is een allround suikerwerk artiest. Zij is de leermeester van diverse top patissiers, die bij haar vele technieken hebben geleerd.

Module 1 – Sugarpaste

In de Sugarpaste module komen veel technieken aanbod. Zoals de basis technieken (vullen en bekleden van een taart) alsmede het bekleden van een dummy taart Daarnaast is er aandacht voor de volgende technieken: crimpen en embossen, draperieën, frills, strikken, embroidery, boetseren van figuren, inleggen en applicaties, stapelen van taarten. Tevens wordt er tijdens deze module ingegaan op de zakelijke kant van het taarten maken, zoals bijvoorbeeld het maken van verkoopprijzen en hygiëne.

De module bestaat uit vier dagen en wordt gehouden op dinsdag 5 september, dinsdag 12 september, dinsdag 26 september en maandag 2 oktober van 10:00 tot 16:00. De kosten voor deze cursus zijn € 325,- voor vier dagen inclusief PME Sugarpaste kit. Na het afronden van een module ontvangt je het PME Professional Diploma.

De PME Sugarpaste kit bevat de meest populaire materialen van hoogwaardige kwaliteit van het merk PME. Een prachtige kit om zo mee aan de slag te kunnen en de mooiste creaties te maken.

  • 1x Creative plaque cutter and insert (XL) 90mm (3 ½ in)0
  • 1x Marzipan spacers
  • 1x Straight edge smoother
  • 1x Plain/fluted oval plaque cutter 127mm (5 in)
  • 1x Teddy bear cutter large (L) 75mm (3 in)
  • 1x Palette knife small straight 230mm (9 in)
  • 1x Closed curved serrated crimper 6mm (¾ in)
  • 1x Butterfly plunger (M) 45mm (1 7/8 in)
  • 1x Texture mat polka dot
  • 1x Diamond plunger (S)
  • 1x Straight frill cutter 6mm (¼ in)
  • 1x Design wheeler
  • 1x Bulbulous cone tool
  • 1x Scriber needle

Klik hier om je direct op te geven voor deze PME module sugarpaste!

Module 2 – Sugarflowers

In deze module 2 komen de volgende technieken aanbod: basistechnieken, bloemen met en zonder draad, fantasie bloemen, rozen, knopjes, jasmijn, twee soorten orchideeën, lelies, gerbera, fresia, dahlia, anjers, klimop en rozenbladeren, seizoensbloemen onder andere bramen of kamperfoelie.

Tijdens deze cursus leer je ook verschillende technieken zoals dusten, tapen, binden tot boeket of arrangement.

De module bestaat uit vier dagen en wordt gehouden op vrijdag 6 oktober, vrijdag 13 oktober, vrijdag 20 oktober en vrijdag 10 november van 10:00 tot 16:00. De kosten voor deze cursus zijn € 325,- voor vier dagen inclusief PME sugar flower kit. Na het afronden van een module ontvangt je het PME Professional Diploma.

Bij Susan ga je na deze cursus met minimaal vier werkstukken naar huis, onder andere een spray, biedermeier (Victorian Posey), corsage en seizoensbloemen arrangement.

De PME sugar flower kit bevat de volgende materialen:

  • 1x ball tool
  • 1x leaf veining tool
  • 1x serrated cone tool (5/6 star)
  • 1x gerbera plunger 16 petal 70mm (2 ¾ in)
  • 1x rose leaf plunger (L) 40mm (1 ½ in)
  • 1x ivy leaf plunger (L) 28mm (1 1/8 in)
  • 1x blossom plunger (S) 6mm (1/4 in)
  • 1x petal cutter (XXXXL) 75mm (3 in)
  • 1x lily cutter (M) 80mm (3 1/8 in)
  • 1x freesia 35mm (1 3/8 in)
  • 1x calyx cutter (SM) 23mm (7/8 in)
  • 1x cymbidium orchid (M)
  • 1x cattleya orchid
  • 1x calyx cutter (XXXL) 60mm (2 ¾ in)
  • 1x honeysuckle set of 3

Klik hier om je direct op te geven voor deze PME module sugar flowers!

Module 3 – Royal Icing

Tijdens deze module Royal Icing leer je de basistechnieken van icing. De verschillende technieken komen aan bod: verschillende soorten icing, run outs, borders en collars, extensions en bridges, brush en embroiding en lace designs. Daarnaast ook in deze module aandacht voor het zakelijke aspect, zoals verpakken en transport van taarten, prijs en kostenberekening en presentatie.

De module bestaat uit vier dagen en wordt gehouden op dinsdag 10 oktober, dinsdag 17 oktober, dinsdag 24 oktober en dinsdag 31 oktober 10:00 tot 16:00. De kosten voor deze cursus zijn € 325,- voor vier dagen inclusief PME Royal Icing kit. Na het afronden van een module ontvangt je het PME Professional Diploma.

De PME Royal Icing kit bevat alle non-food materialen om de mooiste kunstwerken met royal en buttercream icing te maken. Van het kwalitatief hoogwaardige merk PME. Een prachtige kit om zo mee aan de slag te kunnen en de mooiste creaties te maken.

  • 1x Icing ruler 400mm (16 in)
  • 1x Palette knife large straight 290mm (11 ½ in)
  • 1x Premier icing bag 200mm (8 in)
  • 4x Patterned edge side scraper
  • 1x Plain edge side scraper
  • 1x Disposable bags (kit pack of five)
  • 1x Coupler standard
  • 1x Icing nail (M)
  • 1x Tip box small
  • 1x Writer tube 1
  • 1x Writer tube 1.5
  • 1x Writer tube 2
  • 1x Star tube 8
  • 1x Rope 42
  • 1x Rope 44
  • 1x Leaf medium 51
  • 1x Pressure piping 5mm 17
  • 1x Chrysanthemum 55
  • 1x Ambidextrous petal 57S

Klik hier om je direct op te geven voor deze PME module Royal icing!

workshops-pmediploma-kolom1
workshops-pmediploma-kolom2
workshops-pmediploma-kolom3