How-to: Varkens in de modder taart

Deze hele leuke lekkere makkelijke taart zien wij steeds meer opduiken op internet! Wij konden dan ook niet achterblijven!

Hierbij het recept en de werkwijze voor deze makkelijk zelf te maken taart.

Benodigdheden:

– (chocolade) biscuit mix (Funcakes)
– 3 eieren (bij chocoladebiscuit 5 eieren)
– Funcakes chocolade melts puur 200 gram
– slagroom (beker 250 ml)
– vulling (bv botercrème)
– 3 x een five-pack KitKat
– 1 pakje roze marsepein of fondant (250 gr)
– roze lint

Optioneel:

–  cakedrum 27,5 cm doorsnede
– 1 pakje groen fondant (250 gr)
– beetje wit en rood fondant voor de bloemen
– uitsteker bloem
– groen lint

Werkwijze taart:

Voor deze taart heb je een biscuit nodig van 20 cm doorsnede. Om de biscuit te maken heb je nodig 210 gram biscuitmix (Funcakes), 3 eieren formaat M en 21 ml water. (Voor chocoladebiscuit heb je 5 eieren nodig van formaat M.) Om een goede hoge biscuit uit de oven te krijgen, moet je zorgen dat je ingrediënten goed op kamertemperatuur zijn. Daarnaast is het belangrijk om het beslag goed 10 minuten te mixen op de hoogste stand en daarna nog 2 minuten op een lage stand. Zet de biscuit allereerst 10 minuten in een goed voorverwarmde oven van 150 graden. Na deze tien munten zet je de stand naar 160 graden en vervolgens na tien minuten op 170 graden. De biscuit staat dan 30 minuten in de oven. Test je biscuit na 30 minuten of deze gaar is met een prikker. Je biscuit is goed gaar als er geen beslag meer aan je prikker blijft zitten. Stort je biscuit vervolgens direct uit op een taartrooster of een handdoek en laat deze goed afkoelen.

Verwarm al roerende de slagroom in een pannetje (niet laten koken). De chocolade melts verwarm je in magnetron of au-bain-marie. Voeg de gesmolten chocolade al roerende toe aan de slagroom. Haal het chocolademengsel vervolgens van het vuur en laat deze afkoelen en indikken.

Vul de taart intussen met de vulling van jouw voorkeur. Bijvoorbeeld een lekkere kersenvulling in combinatie met de chocolade. Maar ook een simpele botercrème vulling gaat goed met deze taart.

Om de KitKats aan de taart te ‘plakken’ moet je de taart afsmeren. Hiervoor kan je simpele botercrème gebruiken (niet de mix) of de chocolade topping die al is ingedikt. Van de KitKats moet je niet de staafjes doormidden breken. De staafjes worden in geheel rechtop tegen de taart aangezet. Dat geeft een mooier resultaat. Breek de staafjes per twee van elkaar af (breek dus niet alle staafjes los van elkaar). Zet de blokjes van twee staafjes rondom de taart tegen elkaar aan. Als je niet goed uitkomt dan kan je het gat dichten door bijvoorbeeld een staafje zijlings gedraaid ertussen te zetten. Vul de tobbe vervolgens met de chocolade topping door deze in het midden op de taart te gieten zodat het vanuit het midden naar de zijkanten loopt. Op deze manier heb je de minste kans dat de chocolade door de kieren loopt.

Werkwijze boetseren varkentjes:

Het liggende varkentje:

Rol van roze fondant twee ballen. Een bal van 35 gram voor de buik en een bal van 20 gram voor het hoofd. In de buik zet je met een knife scriber tool (of een cocktailprikker) net onder het midden een gaatje voor zijn navel. Rol vervolgens van ca 1 gram fondant een klein balletje dat je met je vinger een beetje plat drukt op je werkblad. Plak het rondje iets onder het midden van het balletje. Prik er vervolgens twee gaatjes in voor de neusgaten. (Het plakken van het neusje kan je het beste doen met eetbare lijm. Je kan hier eventueel ook een beetje water voor gebruiken.) Op de plaats van de ogen kan je twee gaatjes prikken. Je kan ook twee kleine balletjes zwarte fondant rollen voor de kraaloogjes van het varkentje. Voor de oren vorm je van fondant twee kleine driehoekjes. De buitenzijden van de driehoeken duw je iets naar binnen, zodat het oor wat meer vorm krijgt. plak de oren op het hoofd van het varken. Voor de handjes en voetjes gebruik je balletjes van 3 gram fondant. In  deze balletjes maak je met je knife scriber tool (of de achterzijde van het blad van een mes) een inkeping van onder naar beneden tot halverwege het balletje. Dit doe je bij alle balletjes. Vervolgens leg je alle losse onderdelen zo in het modderbad zodat het lijkt dat het varkentje lekker op zijn rug aan het zwemmen is!

De varkenskontjes:

Voor de kontjes van de varkens rol je ca 20 gram fondant tot een balletje. In het balletje zet je met je knife scriber tool (of de achterzijde van een mes) een inkeping voor de bilnaad van onder naar boven tot halverwege het balletje. Vervolgens rol je van een klein stukje fondant een dun sliertje. Dit sliertje krul je zo omhoog dat het lijkt op een varkensstaartje. Je plakt het staart vervolgens precies op de plaats waar de bilnaad eindigt. En klaar is je kontje.

Het zittende varkentje:

Het zittende varkentje maak je net zoals het liggende varkentje met een balletje van 35 gram fondant voor de buik en 20 gram voor het hoofd. Doe een prikker in het buikje en zet het hoofdje hierop. (Je kan het ook zonder prikker doen, maar met prikker blijft het hoofdje beter zitten. Let op: als je prikkers in je taart verwerkt, vergeet dit dan niet te melden aan de mensen die de taart gaan eten!) Naveltje, neusje en oortjes doe je hetzelfde als hierboven aangegeven. Oogjes kan je voor kiezen om anders te doen. Wij hebben hier gekozen voor dichte oogjes. Voor de armpjes maak je van 3 gram roze fondant een klein rolletje van ca 2,5 – 3 cm waarbij het ene uiteinde wat dikker is dan het andere. In het dikke uiteinde maak je weer van onder naar boven een inkeping voor het handje. Plak het armpje vervolgens op de buik, waarbij de handen op de buik rusten. Zet het varken tegen de rand in de tobbe.

Tenslotte doe je een roze lint om je tobbe en je taart is klaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *