Helemaal hot op dit moment: Pokémon! En natuurlijk vindt ieder kind het fantastisch om op zijn verjaardag een traktatie te kunnen uitdelen in het thema Pokémon. Pokémon taart, Pokémon cupcakes, maar ook heel erg leuk zijn Pokémon cakepops en dan natuurlijk in de vorm van een Pokémon bal.

Hier een stap voor stap uitleg hoe jij zelf gemakkelijk deze traktatie kan maken.

Benodigdheden:

Alle materialen shop je gemakkelijk in onze webshop! Klik op de benodigdheden voor de link naar het product in onze webshop.

Stap 1: Ballen draaien

Bak voor circa 20 cakepops een 20 cm biscuitdeeg. Om de cakepop van binnen een rode kleur te geven, kleuren we het beslag voor het bakken met een rode voedselkleurstof. Verkruimel de biscuit na afkoelen tussen twee handen in een kom tot zeer kleine kruimels. Voeg aan de kom twee grote eetlepels Renshaw Vanille frosting toe. Kneed het geheel tot een bal. Als de bal nog niet genoeg hecht, voeg er dan nog wat frosting aan toe. Draai voor cakepops ronde ballen van tussen de 20 en 25 gram. Maak de ballen niet groter, want dan worden ze te zwaar op de stokjes.

Stap 2: Stokje in ballen hechten

Voordat je de cakepops goed kan dippen, moet je zorgen dat je het balletje goed aan het stokje hecht. Anders verlies je het balletje tijdens het dippen. Het hechten van het stokje in het balletje doe je door een beetje van de candy melts te smelten en het stokje in de candy melts te dopen en deze vervolgens tot halverwege in het balletje te steken. Als je dan klaar bent met alle stokjes hechten, doe je de ballen voor ca één uur in de koelkast.

Stap 3: Cakepops dippen

Haal de cakepops uit de koelkast en laat ze even weer een beetje op kamertemperatuur komen. Verwarm de candy melts door deze steeds 30 seconden te verwarmen in de magnetron en door te roeren. Voeg om de candy melts goed vloeibaar te maken, zodat je hier goed in kan dippen, circa één eetlepel cacaoboter drops toe op één verpakking candy melts. Gebruik om de candy melts in te verwarmen bij voorkeur een maatbeker of een andere smalle en hoge container. Verwarm voor de Pokemon bal cakepop eerst de witte candy melts en dip de gehele bal onder. Tik vervolgens een tijdje met het stokje van de cakepop op de rand van de maatbeker zodat het overtollige candy eraf kan druipen en zich gelijkmatig kan verdelen totdat je een glad resultaat krijgt.

Vervolgens laat je de cakepops even drogen. Verwarm daarna de rode candy melts en dip de cakepops tot halverwege. Laat deze vervolgens weer drogen.

Stap 4: Fondant streep en knop

Maak van zwarte fondant smallen strepen. Gebruik hiervoor een sugarcraft knife of als je geen vaste hand hebt een strip cutter. Plak de fondant strip met eetbare lijm op de helft van de bal (en dus) over de scheiding van de witte en de rode candy melts.

Maak met een rondjes plunger (PME) een rondje van  zwart fondant en maak hier met een balltool een kuiltje in. Vul dit kuiltje op met wit fondant om de knop op de bal te maken. Maak met de rondjes plunger de opening in de zwarte band en haal de zwarte fondant hier weg en plaats daar vervolgens de knop.

Stap 5: Presenteren

Maak van twee dummies een stapeltaart en steek de cakepops in de lagen. Beplak de zijkant met prints van Pokémon afbeeldingen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *