5 februari 2015 = Wereld Nutella Dag!

Is dat nou niet de lekkerste dag in het jaar?

Geboren in 2007 is Nutella Werelddag een idee van twee grote Nutella fans en toen nog niet ondersteund door de fabrikant Ferrero. Maar sinds dit jaar is het officieel, want Ferrero sinds dit jaar is de organisatie mede in handen van Ferrero.

Op deze werelddag gaan we lekker aan de slag met Nutella. Want naast het smeren van Nutella op de boterham zijn er nog duizenden recepten waar we Nutella voor kunnen gebruiken. Van koekjes, cupcakes, brownies, mousse, pudding en ijs tot pizza!

Wil je deze dag met ons meevieren? Kijk dan op donderdag 5 februari om 11:30 naar TVWest waar wij een aantal heerlijke recepten met Nutella aan Debby en haar mannen laten proeven.

Wil jij deze lekkernijen ook proberen? Kijk hier dan ook voor de recepten!

Nutella Brownie cake met banaan vulling

Een heerlijke machtige double choc cake met een frisse bananen vulling en afgesmeerd met een Nutella botercrème.

Benodigdheden:

– 1 pot Nutella

– FunCakes Brownie mix

– FunCakes Botercrème mix

– FunCakes natuurlijke smaakstof banaan

– FunCakes Hazelnoot krokant

– verse aardbeien

– ongezouten roomboter

– eieren

Stap 1: Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 175°C (heteluchtoven 160°C). Meng de brownie mix, eieren, boter en water en klop het rustig in 3 minuten tot een dik beslag. Voeg naar wens een vulling toe zoals noten, rozijnen, bakvaste chocolade. Vul een ingevet bakblik met het beslag en bak in het midden van de voorverwarmde oven. En bak de 20cm brownie cake in ca 50 minuten gaar.

Stap 2: Vermeng met een garde 125 gram mix met 125 ml water en laat dit mengsel minimaal 1 uur opstijven. Klop 150 gram ongezouten (room)boter in ca. 5 minuut zalvig. Voeg het mengsel in gedeeltes toe aan de boter, mix steeds volledig door tot het mengsel geheel is opgenomen voordat het volgende deel wordt toegevoegd. Mix het geheel nog ca. 10 minuten tot een gladde crème.

Stap 3: Voeg de banaan smaakstof toe aan een gedeelte van de botercrème voor de vulling (verhouding zie potje). En vul de brownie cake met de bananenbotercrème.

Stap 4: Voeg aan de overige botercrème de Nutella naar smaak toe. Smeer de brownie cake af met de botercrème.

Stap 5: Versier de zijkant van de cake met hazelnootkrokant en leg op de bovenkant heerlijk verse aardbeien om het af te maken!

Nutella Fudge met Hazelnootkrokant

Wat is nu eigenlijk Fufge? Het wordt beschreven als een snoep dat gemaakt is van boter, suiker en melk of room. Aan deze fudge kan je ook nog allerlei heerlijk ingredienten toevoegen.

Op Nutella werelddag maken wij natuurlijk Nutella fudge!

Benodigdheden:

– Friesche Vlag gecondenseerde melk 1 blikje (397 gram)

– 300 gram Nutella

– 300 gram FunCakes smeltchocolade

– FunCakes Hazelnoot krokant

Stap 1: Voeg de Nutella, melk en smeltchocolade samen in een glazen kom en verwarm deze kom 30 seconden in een magnetron op ca 750 watt. Haal na 30 seconden de kom uit de magnetron en roer het mengsel door met een metalen (niet houten) lepel. Verwarm vervolgens het mengsel nog eens 30 seconden in de magnetron en roer het vervolgens door tot een glad mengsel.

Stap 2: Giet het mengsel in een met bakpapier beklede vierkante bakvorm van 20 cm doorsnede en strooi de hazelnoot krokant over het mengsel.

Stap 3: Zet de bakvorm minstens een hele nacht in de koelkast om de fudge op te laten stijven.

Let op: Haal de fudge vlak voor serveren uit de koelkast en plaats deze ook terug in de koelkast, anders wordt deze te zacht en te olieachtig.[/vc_column_text][/vc_column]

[/vc_row]

Pindakaas cupcakes met Nutella frosting

Vroeger als klein kind smeerde we ze allebei op ons brood: pindakaas samen met Nutella. Mjam! Voor Nutella Werelddag hebben we ze gecombineerd in een heerlijke pindakaas cupcake met Nutella frosting.

Benodigdheden:

– 1 pot Nutella

– Calvé pindakaas met stukjes noot

– FunCakes cupcake mix 500 gram

– FunCakes botercrème mix

– FunCakes hazelnoot krokant

– eieren

– ongezouten roomboter

Stap 1: Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C ). Meng, voor 20-24 cupcakes, 500 gram  cupcakemix, 250 gram (room)boter en 5 eieren (250 gram) in 4 minuten op lage snelheid tot een glad beslag. Voeg aan het beslag 2 eetlepels pindakaas met nootjes toe. Verdeel papieren bakvormpjes in een muffin bakvorm en schep het beslag met een (ijs)lepel in de vormpjes (tot ongeveer de helft vullen). Bak de cupcakes in de voorverwarmde oven in ca. 18 minuten gaar.

Stap 2: Vermeng met een garde 125 gram mix met 125 ml water en laat dit mengsel minimaal 1 uur opstijven. Klop 150 gram ongezouten (room)boter in ca. 5 minuut zalvig. Voeg het mengsel in gedeeltes toe aan de boter, mix steeds volledig door tot het mengsel geheel is opgenomen voordat het volgende deel wordt toegevoegd. Voeg ten slotte nog 2 eetelepels Nutella aan het mengsel toe. Mix het geheel nog ca. 10 minuten tot een gladde crème.

Stap 3: Zodra de cupcakes zijn afgekoeld, spuit je op de pindakaas cupcakes een mooie toef met Nutella botercrème. Maak het geheel af met de Hazelnoot krokant sprinkels.

Nutella Cakepops

Voor het zelf maken van cakepop balletjes kan je heel goed Nutella gebruiken. Om de balletjes te draaien gebruik je dan een luchtige biscuit en de Nutella.

Benodigdheden:

– 1 pot Nutella

– FunCakes biscuitmix

– Wilton Candy Melts bruin

– (optioneel: eetbare print van Nutella logo)

– (optioneel: wit fondant voor het dekseltje)

– eieren

Stap 1: Verwarm de oven voor op 175°C (heteluchtoven 160°C). Meng de mix, de eieren en het water in een kom. Klop het beslag 7-8 minuten op de hoogste snelheid ,daarna nog 2-3 minuten op lage snelheid namixen. Vul een ingevette bakvorm (1/2 tot 2/3 vol) en bak de taart gaar in het midden van de voorverwarmde oven.

Stap 2: Verkruimel de afgekoelde biscuit heel fijn in een kom en voeg aan een 15 cm doorsnede biscuit ca 2 eetlepels Nutella toe en kneed dit tot een samenhangende massa.

Stap 3: Rol balletjes van ca 25 gram in de vorm van een Nutella potje. Doop de cakepopstokjes in de warme chocolade en “lijm” het stokje in het balletje. Leg de balletjes met stokjes ca 2 uur in de koelkast om te hechten.

Stap 4: Verwarm de Candy Melts en dip de balletjes in de verwarmde chocolade.

Stap 5: Plak de eetbare print van het logo met een beetje eetbare lijm op de afgekoelde chocolade. En maak van fondant een dekseltje om het af te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *