How-To: Color Cake

De Color Cake, oftewel de Regenboog taart (hier met vier kleuren), is een taart waarbij je het biscuit de kleuren van de regenboog geeft, waardoor je een heel leuk effect krijgt als je de taart aansnijdt! Een extra verrassing dus voor de gasten!

Hoe maak je deze speciale biscuit? Heel simpel. Allereerst zetten we de benodigdheden voor je even op een rijtje:

  • Biscuit mix (Je kan hier gewoon de standaard biscuit mix voor gebruiken, bijvoorbeeld die van FunCakes.)
  • Eieren
  • Water
  • Wilton White White Icing colour
  • Verschillende voedselkleurstoffen van bijvoorbeeld Wilton, SugarFlair of AmeriColor
  • Botercrème mix (Wij hebben hier de botercrème mix van FunCakes gebruikt.)
  • Ongezouten roomboter
  • Eventueel smaakstof voor door de botercrème, bijvoorbeeld LorAnn smaakstoffen. (Geen Patidess, want dat geeft een kleur mee aan de botercrème, terwijl we die juist lekker wit willen hebben!)
  • Fondant of marsepein om de taart te bekleden. Of smeer hem af met spierwitte buttercream icing.

Hoe ga je te werk:

Stap 1: Bedenk allereerst welke en hoeveel kleuren je wilt gaan gebruiken. Dit is belangrijk voor de hoeveelheid mix die je moet maken. in dit voorbeeld hebben wij voor vier kleuren gekozen, namelijk vier kleuren uit de Electric serie van AmeriColor. Bedenk goed dat als je veel kleuren wil, dus bijvoorbeeld 6 kleuren, dat je meer biscuit mix moet maken dan op de verpakking staat aangegeven voor het formaat bakvorm dat je gebruikt. Ons advies is om twee maal de hoeveelheid biscuit mix te maken die is aangegeven voor het betreffende formaat bakvorm.

Stap 2: Als je de biscuit mix hebt gemaakt, dan ga je allereerst de  biscuit mix witter maken. Door met name de eierdooiers is de biscuitmix wat geler en dat kan effect hebben op de helderheid en de uiteindelijk kleur van je biscuit. Blauw zal bijvoorbeeld wat groener uitvallen als je de mix niet eerst witter maakt. Het wit maken van de biscuit doe je door het toevoegen van een witte kleurstof. Wij hebben hiervoor de White White Icing Colour van Wilton gebruikt. De hoeveelheid te gebruiken whitener hangt af van de hoeveelheid biscuit mix. Maar begin met het toevoegen van kleine beetjes totdat de gewenste kleur bereikt is.

Stap 3: Verdeel de biscuit mix gelijkmatig over aparte mengkommen. Natuurlijk evenveel mengkommen als kleuren die je wil gaan gebruiken. Vervolgens voeg je de kleurstof toe aan de biscuit, wederom totdat de gewenste kleur is bereikt.

Stap 4: Vet de bakvorm goed in en bak per kleur de biscuit gaar in de oven. Let op dat de baktijd afwijkt van de aangegeven baktijd, doordat de hoeveelheid biscuit per kleur minder is dan de normale hoeveelheid die je in de vorm doet. Ook dit verschilt weer per formaat bakvorm, maar ons advies is om na 20 minuten al even te peilen of de biscuit al gaar is.

Stap 5: Wanneer alle gekleurde lagen gebakken en afgekoeld zijn, raden wij aan de buitenste laag, oftewel de korst, van de biscuit te schrapen. Dit kan je doen door voorzichtig met een klein mesje de bovenste donkere laag eraf te schrapen totdat je de mooie kleur van de biscuit ziet. Door het afschrapen van de buitenste laag, krijg je bij het doorsnijden van de cake een mooier effect, doordat je de bruinere bakranden van de biscuit niet meer ziet.

Stap 6: Als je alle lagen gedaan hebt, dan kan je de cake gaan vullen. Het mooiste effect bij een Color Cake krijg je als je vult met een spierwitte vulling, zoals bijvoorbeeld botercrème. Ook de botercrème mix is door de toegevoegde boter niet spierwit. Dus door het toevoegen van de whitener kan je een spierwitte botercrème krijgen.

Stap 7: Vul tussen de lagen met witte botercrème en stapel zo alle kleuren in de goede volgorde (let daar op, want verkeerd gestapeld, krijg je de lagen niet meer zo gemakkelijk van elkaar af!) op elkaar. Smeer vervolgens de gehele biscuit af met witte botercrème (voor het afsmeren gebruiken wij een mix van 1 op 1 ongezouten roomboter en suikerbakkerspoeder).

Stap 8: Ten slotte  bekleed je de taart met fondant en marsepein. Et voilà, je hebt een mooie Color Cake om jouw gasten mee te verrassen. Veel plezier met maken!

howto-colorcake-foto1
howto-colorcake-foto2
howto-colorcake-foto3
howto-colorcake-foto4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *