Caribische Workshop Weken met Roberta Pinas

Na de succesvolle Caribische Weken in november afgelopen jaar, komt Roberta al snel weer terug om bij ons nog meer workshops te geven! In April komt zij twee weken lang weer diverse workshops geven in Caribische sferen. Kijk snel op deze pagina of er iets voor jou bijzit!

Wil je meedoen met een van onderstaande workshops? Geef je dan snel op bij Roberta via whatsappnummer en telefoonnummer 0637239838 of via een bericht op haar Facebook pagina.

Workshop Agenda

DatumTijdWorkshopPrijsPlaatsjes vrij
Dinsdag 2 april11:00 - 15:00Rolgebak in de smaken pina colada en cocos met pudding€ 70,-Vol
Woensdag 3 april11:00 - 16:00Pop in Surinaamse klederdracht ( kotomisi) Boetseren en taart bekleden met fondant€ 100,-2
Vrijdag 5 april11:00 - 15:00Fiadu en Bojo ( cassave lekkernij)€ 70,-1
Zaterdag 6 april11:00 - 15:00Fiadu en Bojo ( cassave lekkernij)€ 70,-Vol
Maandag 8 april11:00 - 16:00Gumpaste bloem Ixora de fayalobi€ 70,-3
Dinsdag 9 april11:00 - 15:00Keksi en Ingris boru ( Surinaamse koeken)€ 70,-1
Dinsdag 9 april17:00 - 21:00Keksi en Ingris boru ( Surinaamse koeken)€ 70,-1
Woensdag 10 april11:00 - 15:00Baileytaart en ponchecrema taart€ 80,-Vol
Donderdag 11 april10:00 - 14:00HapjesJa

Toelichting Workshops

Rolgebak: Pina Colada en Cocos (met likeur en pudding)

Tijdens deze les bakken we een luchtige rechthoekige cake van 2 à 3 cm hoog volgens een recept geschreven door Roberta. Deze cakes worden gevuld met de bijbehorende vullingen en opgerold.

Beide roltaarten worden besprenkeld met likeur: cocos en pina colada.

Vervolgens worden de roltaarten afgesmeerd en gedecoreerd.

Wat neem je mee:

  • 2 gebaksdozen van 30 cm en 2 cakeboard van 30 cm
  • 2 theedoeken
  • een schort
  • een pen

Gereedschappen zoals scrapers, een draaiplateau, spuitmondjes , spuitzakken en een spatel leen je tijdens de cursus.

Kosten € 70,-
Dinsdag 2 april
11.00u tot 15.00u

Handgeboetseerde poptaart Surinaamse Kotomisi

Wie kent de nationale klederdracht niet: de Koto (traditionele jurk) en angisa (hoofdoek). Je krijgt een cake bij deze les die je met behulp van bepaalde technieken gaat vullen en aankleden met fondant. Maar eerst maken we een mooie pop van modellingpaste voor de taart. Een echte misi (deftige dame) met haar traditionele sieraden, een bijbel en een kalebas. Je gaat werken met modellingpaste en fondant en maakt een taart voor ca 15 à 20 personen. Ervaring met fondant is wel prettig.

Wat neem je mee:

  • Een stevige cakeboard van 30 cm en een doos van 30 cm

Indien je lange nagels hebt zal het een uitdaging zijn om goed te kunnen boetseren. Tijdens de les leen je diverse gereedschappen om mee te werken.

Kosten € 100,-
Woensdag 3 april
11.00u – 16.00u ( inclusief een lunch)

Baileytaart en Ponchecremataart

Ooit zelf bailey likeur en ponche crema gemaakt? Dan is nu jouw kans! Leer zonder verse eieren deze 2 likeursoorten maken. Vervolgens leer je luchtige bailey en ponche crema botercrème maken. Je gaat hierna 2 aparte cakes vullen, bewerken met likeur en afsmeren.

Wat neem je mee:

  • 2 gebaksdozen van 30 cm en 2 cakeboard van 30 cm
  • 2 theedoeken
  • een schort
  • een pen

Gereedschappen zoals scrapers, een draaiplateau, spuitmondjes, spuitzakken en een spatel leen je tijdens de cursus.

Kosten €80,-
Woensdag 10 april
11.00u-15.00u

Gumpastebloemen Ixora Fayalobi

Dit is een intensieve cursus, waarbij we ongeveer 200 bloemetjes maken om deze bij elkaar te binden voor een mooie volle fayalobi. De meest gekozen kleur is uiteraard rood, maar fuchsia roze of geel is ook prachtig.

Ook de blaadjes op draad maak je tijdens deze les.

Een fayalobi van gumpaste op een taart ivm een koto dansi (cultureel feest waarbij alle vrouwelijke gasten in koto gekleed zijn) is een trend tegenwoordig.

Tijdens deze les leer je een gumpaste recept maken die ook in de tropen te gebruiken is of tijdens de warme zomerdagen.

Tijdens de cursus leen je de gereedschappen die nodig zijn om mee te werken.

Wat neem je mee:

  • een taartdoos van 25 cm
  • een theedoek

Kosten €70,-
maandag 8 april
11.00u -16.00u

Keksi (bruin) en Ingris boru (geel)

Dit zijn 2 luchtige eiercakes. Bij deze les leer je extra kneepjes om deze uitdagende recepten succesvol te bakken.

Wat neem je mee:

  • 2 theedoeken en een schort
  • een doos om de cakes in te vervoeren

Kosten € 70,-
Dinsdag 9 april
11.00u tot 15.00u (groep 1)
17.00u tot 21.00u (groep 2)

Fiadu en Bojo

Fiadu is een koek gemaakt van een lichte brooddeeg die op smaak wordt gebracht met kaneel, suiker, rozijnen, amandelen en ananas. De kunst is om deze koek tijdens het bakken te besprenkelen op de juiste momenten voor een optimaal resultaat.

Bojo is een gebak die gemaakt wordt van geraspte cassave en cocos. Dit gebak hoort klef te zijn en is heerlijk. Het smelt op je tong en kan bij een diner geserveerd worden met cocosijs.

Wat neem je mee:

  • 2 theedoeken
  • een schort

Kosten € 70,-
Vrijdag 5 april
11.00u tot 15.00u
Zaterdag 6 april
11.00u tot 15.00u