Caribische Workshop Weken met Roberta Pinas

Na de succesvolle Caribische Weken in november 2018 en april dit jaar, komt Roberta al snel weer terug om bij ons nog meer workshops te geven! In september komt zij drie weken lang weer diverse workshops geven in Caribische sferen. Kijk snel op deze pagina of er iets voor jou bijzit!

Wil je meedoen met een van onderstaande workshops? Geef je dan snel op bij Roberta via whatsappnummer en telefoonnummer 0637239838 of via een bericht op haar Facebook pagina.

Workshop Agenda

DatumTijdWorkshopPrijsPlaatsjes vrij
Woensdag 4 september11:00 - 14:00Keksi en Ingris Boru€ 70,-Ja
Woensdag 4 september17:00 - 21:00Keksi en Ingris Boru€ 70,-Ja
Donderdag 5 september11:00 - 14:00Fiadu en fiadumuffins€ 70,-Ja
Vrijdag 6 september11:00 - 14:00Bailey en ponche crema€ 80,-Ja
Zaterdag 7 september11:00 - 14:00Macarons caribbean style€ 65,-Ja
Dinsdag 10 september11:00 - 14:00Fruitcocktail likeurtaart€ 50,-Ja
Dinsdag 10 september17:00 - 21:00Fruitcocktail likeurtaart€ 50,-Ja
Vrijdag 13 september11:00 - 14:00Strak icen met buttercream icing en decoreren met fondant€ 60,-Ja
Vrijdag 13 september17:00 - 21:00Strak icen met buttercream icing en decoreren met fondant€ 60,-Ja
Zaterdag 14 september11:00 - 14:00Black cake Surinaams/Antilliaanse stijl€ 70,-Ja
Zaterdag 14 september17:00 - 21:00Black cake Surinaams/Antilliaanse stijl€ 70,-Ja
Dinsdag 17 september11:00 - 14:00Dushi Mambo cake€ 50,-Ja
Dinsdag 17 september17:00 - 21:00Dushi Mambo cake€ 50,-Ja

Toelichting Workshops

Keksi en Ingris Boru

Deze 2 eierkoeken komen uit de Creoolse keuken van Suriname en mogen beslist niet ontbreken op een feest.

De ingrediënten zijn eenvoudig en toch lukt het velen niet deze koek succesvol te bakken.

Komt u de fijne kneepjes leren van dit recept, tijdens deze cursus.

Wat neem je mee:

  • 2 gebaksdozen van 30 cm en 2 cakeboard van 30 cm
  • 2 theedoeken
  • een handmixer
  • een mengkom
  • een schort
  • een pen

Gereedschappen zoals scrapers, een draaiplateau, spuitmondjes, spuitzakken en een spatel leen je tijdens de cursus.

Kosten € 70,-
Dinsdag 4 september
11:00 tot 14:00
17:00 tot 21:00

Fiadu en fiadumuffins

Fiadu is een sappige Surinaamse taart gevuld met geconfijte vruchten.

Vanwege de bewerkelijkheid is deze een van de duurste taarten uit de Surinaamse keuken.

Wat neem je mee:

  • 2 gebaksdozen van 30 cm en 2 cakeboard van 30 cm
  • 2 theedoeken
  • een handmixer
  • een mengkom
  • een schort
  • een pen

Gereedschappen zoals scrapers, een draaiplateau, spuitmondjes, spuitzakken en een spatel leen je tijdens de cursus.

Kosten € 70,-
Donderdag 5 september
11:00 tot 14:00

Baileytaart en Ponchecremataart

Ooit zelf bailey likeur en ponche crema gemaakt? Dan is nu jouw kans! Leer zonder verse eieren deze 2 likeursoorten maken. Vervolgens leer je luchtige bailey en ponche crema botercrème maken. Je gaat hierna 2 aparte cakes vullen, bewerken met likeur en afsmeren.

Wat neem je mee:

  • 2 gebaksdozen van 30 cm en 2 cakeboard van 30 cm
  • 2 theedoeken
  • een schort
  • een pen

Gereedschappen zoals scrapers, een draaiplateau, spuitmondjes, spuitzakken en een spatel leen je tijdens de cursus.

Kosten €80,-
Vrijdag 6 september
11:00 – 14:00

Macraons caribbean style

Macarons met net een andere smaak voor extra lekker!
Leer macarons maken met een aparte vulling zoals pina colada, cashewpete (gecarameliseerde cashewnoten), pistache en rum creamcheese vulling.

 

Gereedschappen zoals scrapers, een draaiplateau, spuitmondjes, spuitzakken en een spatel leen je tijdens de cursus.

Kosten € 65,-
zaterdag 7 september
11:00 – 14:00

Fruitcocktail likeurtaart

Een heerlijk frisse Caribbean taart met 3 smaken pudding, 2 soorten likeur, amarettocreme en een fruitcocktail topping.

Wat neem je mee:

  • 1 gebaksdoos en 1 cakeboard van 30 cm
  • 2 theedoeken
  • 1 schort
  • 1 pen

Gereedschappen zoals scrapers, een draaiplateau, spuitmondjes, spuitzakken en een spatel leen je tijdens de cursus.

Kosten € 50,-
Dinsdag 10 september
11:00 tot 14:00
17:00 tot 21:00

Strak icen met buttercream icing

Deze frosting is gemaakt van shortening, essence en icing sugar
Leer tijdens deze les uw cake strak afsmeren met buttercreamfrosting en decoreren met fondant bloemen.

Wat neem je mee:

  • 1 gebaksdoos en 1 cakeboard van 30 cm
  • 2 theedoeken
  • 1 schort
  • 1 pen

Gereedschappen zoals scrapers, een draaiplateau, spuitmondjes, spuitzakken en een spatel leen je tijdens de cursus.

Kosten € 60,-
Vrijdag 13 september
10:00 – 14:00
17:00 – 21:00

Black cake (Bolo pretu / trow kuku)

Black cake is een taart vol met geconfijte vruchten, wijn en rum.
Hoe langer je het laat rijpen, hoe lekkerder.
Deze taart is maanden houdbaar en wordt geserveerd bij belangrijke gebeurtenissen.

Wat neem je mee:

  • 2 theedoeken
  • 1 schort
  • 1 pen

 

Gereedschappen zoals scrapers, een draaiplateau, spuitmondjes, spuitzakken en een spatel leen je tijdens de cursus.

Kosten € 70,-
zaterdag 14 september
11:00 – 14:00
17:00 – 21:00

Dushi Mambo cake

De dushi mambocake is een combinatie van Bailey, ponchecrema en tiramisu in 1.
We bakken tijdens deze cursus een lekkere biscuitcake.
U leert de nodige likeur maken en de vullingen van deze lekkere taart.

Wat neem je mee:

  • 1 gebaksdoos en 1 cakeboard van 30 cm
  • 2 theedoeken
  • 1 schort
  • 1 pen

Gereedschappen zoals scrapers, een draaiplateau, spuitmondjes, spuitzakken en een spatel leen je tijdens de cursus.

Kosten € 50,-
Dinsdag 17 september
11:00 tot 14:000
17:00 tot 21:00